Asia!

Verdens største kontinent har utrolig mye å by på. Jeg lander i Kina 15.august - her kan du lese mer om hva jeg skal gjøre der..

Oseania

Oseania har utallige øyer som går under beskrivelsen paradis. Kanskje er jeg heldig å få haiket på en seilbåt til en øy. Surfing og besøk hos storebror i Australia er hvert fall på planen..

Amerika

Svært kontinent med eksotiske Sør-Amerika og mulighetenes land i Nord. Brasil, Peru, Ecuador og USA hadde vært en drøm å få besøkt..

Afrika

Et mer fascinerende kontinent enn Afrika skal du lete lenge etter. Jeg lander i Nairobi 19.juli og har blant annet to safarier foran meg. Les mer om hvilke andre eventyr jeg har foran meg

Tanzania

Etter fjellgorilla safari og opphold i Uganda er ferdig setter jeg kursen mot en mer avslappende tid på Zanzibars strender - blant annet.




Neste land blir dermed Tanzania!





Land: Tanzania
Hovedstad: Dar es Salaam
Areal: 945 087 km²
Befolkning: Ca 42 millioner
Plan i Tanzania: Slappe av


Som vanlig starter vi med et innslag fra youtube, her fra Zanzibar!


Du får sette på denne før du begynner å lese!


Tanzania ligger på østkysten av Afrika, med grense til blant annet Kenya og Uganda. Jeg holder meg nok derfor i området rundt disse tre landene. T


Tanzania er kjent for å være et av de beste stedene i Afrika til safari og spesielt Serengeti og NgoroNgoro krateret er populære destinasjoner for å se de fem store (Elefant, Løve, Bøffel, Nesehorn og Leopard). Tanzania er også verdenskjent for Zanzibar og milesvis med lange hvite strender.


Det er først og fremst Zanzibars verdensberømte strender som trekker meg. Øyen som er kjent for å være frodig, varm og med noen av verdens beste strender og dykkemuligheter frister meg. Dette blir nok første mulighet til å dykke for meg på turen og lista vil nok ligge høyt oppe etter dykk rundt Zanzibar! Her får jeg dermed muligheten til å roe virkelig ned og tar meg nok rundt en uke med fullstendig avslapping. DET skal bli deilig. Øyen er også kjent for krydder, skilpadder, relativt lite folk og palmer.


Zanzibar blir et stort høydepunkt i forskjellig grad fra safarier i Uganda og Kenya. Det sies at det er nokså dyrt å leve der, men jeg liker å tro at jeg fortjener det etter et par år med jobbing.


Langs kysten ligger korallrev og små øyer med hvite strender. Den mest kjente er Cahnguu Island, mest kjent som Prison Island - fangeøya. Det går ferge ut for dem som vil besøke kolonien av havskilpadder. En kryddertur er et must. Cashewnøtter, muskat, kanel, kardemomme, sort pepper, chili, røde og grønne bananer, avokado og all verdens tropiske frukter. Klimaet i august/oktober ligger rundt 25 grader. Turkisblått hav ruller dovent inn over kritthvite sandstrender, grønne palmer svaier i vinden med tunge kokosnøtter under den strålende solen. Her overgår virkeligheten seg selv med milelange strender, fargerike korallrev, pittoreske dhow-båter i solnedgangen og kokospalmer så langt øye kan se. Jeg gleder meg....


Uganda

Etter rundt en uke i Kenya setter jeg meg på bussen med retning vestover. 
Her har jeg blant annet et ønske og planer om å ta del i en av verdens mest unike naturopplevelser som er mulig å oppdrive.




Neste land er Uganda!



_____________________________________________________________________________________________________________

Land: Uganda
Hovedstad: Kampala
Areal: 236 040 km²
Befolkning: Ca 34 millioner
Styreform: Republikk
Plan i Uganda: Fjellgorilla safari


Her får dere virkelig en godbit fra Uganda, start filmen fra rundt 3:20. Følg linken her!


Her har du en drømmende sang du kan sette på mens du leser, hør hele! Enormt deilig sang. (Har du dårlig tid starter du den rundt 2 minutter..)


Uganda ligger rett vest for Kenya og grenser til Sudan, Tanzania, Kongo og Rwanda. Rundt 25% av Norge i areal, men en langt større befolkning. Uganda er det landet i verden med flest fugler, faktisk hele 11% av verdens fuglebefolkning! Artig fun fact. Noe som er enda litt mer relevant for min del er at Uganda er hjem til halvparten av omtrent de 700 gjenlevende og utrydningstruede fjellgoriallaene. Uganda har også en enorm bestandel av andre dyr, selv om det ofte er fuglene og fjellgorillaene som stjeler overskriftene her.


Mange kaller Uganda for det mest naturskjønne landet i Afrika. Derfor frister det veldig å bruke en uke eller mer til å nyte og utforske natur og dyr i landet. Blant annet er det et norsk ektepar som har en camp på toppen av Mitandi fjellet i Uganda. På 1850 meters høyde bor man i takt med vakker natur og våkner opp til en uforglemmelig soloppgang. Campen her er et perfekt utgangspunkt for fjellgorilla-safari eller lange dagsturer i fjellet. Dette er noe som virkelig frister.


Holdt nesten på å skrive at du kan lukke øynene og drømme deg bort, men da hadde det blitt litt vanskelig å lese videre her. Vi prøver. Drøm deg bort litt. Du har musikken på enda? Se for deg at du våkner tidlig på morgenen. Klimaet er perfekt behagelig. Solen gløtter så vidt inn på bungalowen. Du reiser deg opp fra sengen og ser ut. En himmelsk utsikt med evigheter av fjelltopper og frodig natur møter deg. Eksotisk landskap og en soloppgang du vil huske for resten av livet er på vei opp. Du tar på deg en liten reisesekk med mat og tar beina fatt på en leken fjelltur. Helt alene går du gjennom jungel og fjell for å oppdage dyr og fugler du kun har drømt om i dine mest reiselystne drømmer. Et hav av fargerike og unike fugler flyr rundt deg. Hele jungelen er full av lyder. Fugler. Gorillaer. Sjimpanser. Bavianer. Du er i Uganda.


Kenya

I tiden fremover kommer jeg til å presentere land/steder jeg ønsker å besøke på reisen. Kommer nok ikke til å få tid til å besøke alle stedene, men flesteparten av stedene vil jeg prøve å komme innom.




Første stopp på reisen blir uansett Kenya!



_____________________________________________________________________________________________________________


Land: Kenya
Hovedstad: Nairobi.
Areal: 582 650 km²
Befolkning: Ca 41 millioner
Styreform: Republikk
Plan i Kenya: The Great Migration i Masai Mara


For å komme i rett modus gå inn på denne linken, still den på 1080 HD og drøm deg bort.... 


Deretter kan dere gå inn på denne linken og ha musikken med dere videre.


Kenya er plassert ved kysten av Øst-Afrika og ligger midt på ekvator. Landet er en del større enn Norge arealmessig og et befolkningstall på rundt 40 millioner. Kenya er et fattig land, noe som også påvirker gjennomsnittlig levealder på rundt 57 år. Etter en trøblete historie med innblanding fra Storbritannia ledes Kenya nå av den gamle reven Mwai Kibaki. 



Som dere så i filmen er dette noe av det jeg forventer av Kenya. Jeg lander i Nairobi natt til 19.juli og tar et par rolige dager i hovedstaden før jeg reiser videre. Nairobi er en moderne storby og ligger rundt 1800 meter over havet. Temperaturen her i Juli er dermed ikke mye mer enn rundt 20 grader, men lavere i terrenget ligger gjennomsnitts temperaturen rundt 25-30 grader i Juli.


Etter et par dager i Nairobi drar jeg avgårde på safari i nasjonalparken Masai Mara. Timingen for å få med seg "The Great Migration" er perfekt. Den store dyrevandringen er en årlig syklus hvor dyrene forflytter seg etter som beitet og klimaet endrer seg, og er en nødvendig reise for å overleve. Dyrene befinner seg mest sannsynlig nord i Tanzania når jeg kommer ned, og det kan derfor hende jeg må ta turen til Serengeti fremfor Masai Mara for å få med meg dyrevandringen. Rundt 2 millioner dyr tar del i det som kalles for verdens største dyreshow. Tanken er en 3-5 dagers safari. Om det blir Masai Mara eller Serengeti vil tiden vise, men jeg vil også få med meg når et par millioner dyr krysser Mara elven, mens sultne krokodillene ligger på lur.